CD Persen, pak het professioneel aan

De sound en alles wat daarbij komt kijken zal als het goed is al wel vaststaan als u al een tijdje muziek maakt met uw band. Zorg er verder ook voor dat u een en ander op een professionele manier aanpakt. Denk bijvoorbeeld na over het wel of niet kiezen voor een producer. Hij of zij kan u vaak behoeden voor het maken van beginnersfouten. En daarnaast heeft zo’n persoon een objectievere kijk op jullie muziek en het opnameproces. Zo weet u zeker dat het proces van een cd persen bij de Music Group een succes gaat worden.

cd perserij Frans Duijts
cd-productie Hans de Booij
cd-persen Elvis

Cd opnemen, dan pas cd persen

Voordat u met het cd persen aan de slag kunt gaan, moet de cd eerst opgenomen worden. Er zijn daarbij grofweg twee manieren in opnemen: live opnemen en dubben. Bij live opnemen speelt de hele band het complete nummer tegelijkertijd in. Zo krijgt u een zo goed mogelijke weergave van hoe de muziek daadwerkelijk klinkt. Veelal zonder al te veel effecten, manipulaties, overdubs en edits. Bij overdubbing spelen alle muzikanten juist na elkaar hun partijen in. Zo kan er veel beter per instrument de juiste toon gecreëerd worden. Het is wel zo dat de synergie bij dit soort opnames vaak ver te zoeken is. Bepaal in elk geval samen met de bandleden vooraf wat voor jullie de beste manier gaat zijn.

Cd persen

Als er een master is gemaakt van de cd, wordt dit aangeleverd bij de partij die de cd gaat persen. Zoals bij cdpersen.nl bijvoorbeeld. Ook het grafisch ontwerp kunt u zelf aanleveren. Indien u wilt, kunnen wij dit ontwerp overigens ook voor u verzorgen. Vervolgens maken we een master van uw cd (de zogeheten glasmaster) en van die master kunnen we zoveel cd’s persen als we of jullie willen.

Wilt u meer weten over het proces van cd persen of wilt u uw cd productie aan ons uitbesteden? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.